با سلام طی مطالعه ای که اخیرا در رساله حضرت آیت الله گرگانی داشتم به مساله شماره ۷۴ و ۷۷ برخورد کردم در صفحه۱۷ و ۱۸ که سه سوال برام پیش آمد ممنون میشم به این سه سوال پاسخ دهید . سوال اول : در مورد مساله ۷۷ که اشاره شده: ((اگر انسان بعد از بول استبرا کند و وضو بگیرد و چنانچه بعد وضو رطوبتی ببیند که نداند بول است یا منی واجب است غسل کند و وضو هم بگیرد )) این در حالیست که در مساله ۷۴ در انتهای مساله اشاره شده اگر انسان بعد بول استبرا کند و تطهیر نماید و بعد آبی از او خارج شود و شک کند بول است یا آب دیگری ، پاک میباشد . پس طبق مساله ۷۴ دیگر نیازی به غسل نیست اما در مساله ۷۷ در هنگام شک به واجب بودن غسل اشاره شده لطفا در این مورد بنده رو راهنمایی کنید چون برداشت متناقضی از این دو مساله داشتم سوال دوم: در قسمت دیگری از رساله خواندم که منی باید سه شرط همزمان داشته باشد اول همراه شهوت خارج شود دوم بدن سست شود و سوم با جهش خارج شود ، سوالم اینجاست که طبق مساله ۷۷ چطور ممکن است آبی از انسان خارج شود و بین بول و منی به شک بیفتد وقتی اون سه شرط همزمان را نداشته است و اگر داشته باشد پس قاعدتا منی است پس شک به بول معنی ندارد ؟ سوال سوم : و یک سوال هم در ابتدای مساله ۷۴ برام پیش آمد که انواع آب های خارج شده از عورت انسان به ۴ گونه دسته بندی شده که در مورد شماره ۱ اشاره شده ((بول و ادرار که نجس میباشد )) آیا منظور بول و منی نبوده ؟ چول طبق سرچی که داشتم بول و ادرار یکیست. ضمن اینکه در سه مورد دیگر آب های خارج شده از عورت انسان اشاره ای به منی نشده پس احتمال دادم شاید اشتباه چاپی باشد. البته من رساله حضرت ایت الله گرگانی را از اپلیکیشن بازار به شکل نرم افزاری دریافت کردم شاید این اشتباهات مربوط به ورژنی باشد که من دانلود کردم. با تشکر.
باسمه تعالی
پاسخ استفتاء شما :
۱_در مسأله ۷۷ شک بین بول و منی دارد پس قطعا یقین دارد آنچه از او بیرون آمده است نجس می باشد و مبطل وضو است قطعا لذا علم اجمالی دارد به اینکه برای نماز یا باید وضو بگیرد و یا غسل کند پس علم اجمالی او منجز شده است و باید هم غسل کند و هم وضو بگیرد تا یقین کند نمازی که با آن طهارت میخواند صحیح خواهد بود ولی در مسأله ۷۴ احتمال میدهد که آبی که از او خارج شده پاک است لذا اصل بر طهارت او است.
۲_منی باید یکی از این سه شرط را داشته باشد گرچه غالبا هر سه شرط با هم می باشد پس اگر شک کند خواه بواسطه غفلت باشد و یا بواسطه عدم تشخیص قطعی موضوع باشد باید غسل کند و وضو هم بگیرد.
۳_بول و ادرار یکی است و عطف آن هم توضیحی است و منی حکم خاص دیگری دارد که در صفحات بعد به آن اشاره می شود لذا اشتباهی در کار نیست.