محضر مبارک حضرت آیت الله العظمی علوی گرگانی دامت برکاته سلام علیکم؛ تقاضا می‌شود نامه مذکور که حاوی دو استفتا مشخص می‌باشد با قید فوریت (به جهت شرایط بحرانی جامعه) به صورت صریح، روشن و شفاف پاسخ فرمائید. ۱. باتوجه به شرایط بحرانی جامعه در مورد بیماری کرونا، با عنایت بر آنکه پزشکان متخصص و متعهد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکرراً هشدار داده‌اند تا درصورت برگزاری کنکورهای سراسری کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری (که با جمعیت بیش از یک و نیم میلیون جوان برگزار می‌گردد) اتفاق نظرات بر احتمال ایجاد همه‌گیری شدید و ایجاد بحرانی جدی‌تر پس از برگزاری کنکور با توجه به تعداد بسیار زیاد داوطلبان و سرایت شدید این بیماری‌ست؛ آیا برگزاری این آزمون در راستای جلوگیری از ضرر مالی دولت توجیه شرعی دارد؟ ۲. در صورت عدم تعویق آزمون‌های سراسری و برگزاری کنکور، باتوجه به هشدارها و تذکرات پی در پی خطرات و عواقب شرکت در آزمون و نگرانی جدی پزشکان از ابتلای داوطلبان به ویروس کرونا؛ آیا با وجود هشدارها و نگرانی از آسیب‌زدن به نفس(جان) ، شرکت داوطلبان در این آزمون جایز است؟! ( توضیح: پس از اعتراض جامعه پزشکی و دانشجویان داوطلب کنکورهای سراسری به سازمان سنجش نسبت به عدم کفایت مقررات منتشر شده برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا، آن سازمان اعلام کرد باتوجه به اینکه شرکت در آزمون‌های سراسری الزامی نبوده و هر فرد داوطلبانه در جلسات آزمون حاضر می‌شود، سازمان سنجش هیچگونه مسئولیتی در قبال ابتلای داوطلبان و خانواده‌هایشان به ویروس کرونا برعهده نخواهد داشت.) با تجدید احترام _ جمعی از دانشجویان کارشناسی ارشد حقوق دانشگاه تهران (لطفاً پاسخ استفتائات مذکور رسمی باشد.)

باسمه تعالی
پاسخ استفتاء شما :

۱_ در صورت اتفاق نظر کارشناسان پزشکی بر همه گیر شدن این بیماری بر اثر برگزاری کنکورهای سراسری و عدم امکان رعایت موازین بهداشتی در جلسه آزمون، توجیه متضرر شدن دولت برای برگزاری آزمون پذیرفته نخواهد بود و توجیه منطقی نخواهد داشت و شرعا جایز نیست.

۲_ لازم است در اینگونه موارد به نظر کارشناسان پزشکی رجوع شود و با ارائه راه حل های جایگزین از انجام کارهایی که موجب به خطر افتادن سلامت دانشجویان و همه گیر شدن این بیماری  شود خودداری گردد.

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن