روزه

🔹تزریق واکسن هنگام روزه
❓سوال ۲: آیا تزریق واکسن که در عضله یا زیر پوست تزریق می‌شود، روزه را باطل می‌کند؟

جواب: باطل نمی‌کند.

🔹روزه و خون ریزی دهان
❓سوال ۴: من روز قبل دندان پُر کردم، امروز که لثه‌ام کمی خون ریزی دارد؛ آیا فرو بردن آب دهان در این حالت (مخلوط شدن با خون دندان) جایز است؟ روزه‌ام چه حکمی دارد؟

جواب: خونی که از لثه می‌آید را تا زمانی که عمداً فرو نبرده‌اید، روزه باطل نمی‌شود. اما اگر در آب دهان، مُسْتَهْلَک شود (یعنی در آب دهان از بین برود)، محکوم به طهارت است و فرو بردن آن اشکال ندارد و روزه را باطل نمی‌کند.

🔹مضمضه کردن آب برای رفع عطش
❓سوال ۵: اگر روزه دار آب را به قصد رفع عطش در دهان گردانده و بیرون بریزد – به طوری که اندکی از آن هم پایین نرود- چه حکمی دارد؟

جواب: اشکال ندارد.

🔹فرو رفتن بی اختیار آب در هنگام روزه
❓سوال ۶: اگر فردی در حال روزه برای شستشوی دهان و خنک شدن، آب را وارد دهان خود کند یا به جهت وضو، مضمضه کند اما بی اختیار آب فرو برود، آیا روزه، باطل است و باید آن را قضا کند؟

جواب: در غیر مضمضه برای وضوی نماز واجب، احتیاط آن است که روزه آن روز را قضا نماید.

🔹استنشاق در حال روزه
❓سوال ۸: با توجه به اینکه اگر برای غیر وضوی نماز واجب، مضمضه کنیم چنانچه آب بی اختیار هم فرو رود، بنابر احتیاط روزه باطل است آیا وارد کردن آب در بینی (استنشاق) هم حکم مضمضه را دارد؟

🔅 جواب: این حکم مخصوص به مضمضه است و شامل استنشاق نمی‌شود.

🔹حجامت در حال روزه داری
❓سوال ۹: آیا حجامت در حال روزه، جایز است؟

🔅 جواب: اشکال ندارد ولی اگر موجب ضعف شود، مکروه است.

🔹ناتوانی از ادای کفاره افطار عمدی
❓سوال ۱۰: کسی که چندین سال روزه نگرفته و توبه کرده است ولی برای ادای کفاره افطار عمدی، توان جسمی برای روزه گرفتن و توان مالی برای پرداخت پول کفاره را ندارد، وظیفه او چیست؟

🔅 جواب: باید به هر تعداد فقیر که می‌تواند، کفاره بپردازد و احتیاط آن است که استغفار کند و اگر به هیچ مقدار توان پرداخت کفاره را ندارد، کافی است استغفار کند یعنی از صمیم قلب بگوید: اَستَغفِرُ الله (از خداوند بخشایش می‌طلبم).

🔹استفاده از اسپری تنفسی در هنگام روزه
❓سوال ۱۱: آیا استفاده از اسپری تنفسی که گازی را وارد فضای حلق و ریه می‌کند و مانع از تنگی نفس می‌شود، باطل کننده روزه است؟

جواب: استفاده از اسپری مذکور اگر صرفاً برای باز کردن راه تنفسی و بدون دارو باشد روزه را باطل نمی‌کند اما مایع یا پودری وارد حلق شود روزه را بگیرد و احتیاطا قضا کند و اگر در طول سال این حالت ادامه دارد کفاره غیر عمد هم بدهد.

🔹استفاده از قرص زیر زبانی در هنگام روزه
❓سوال ۱۲: آیا قرص زیر زبانی با توجه به اینکه چیزی از حلق پایین نمی‌رود و صرفاً از طریق زیر زبان، جذب می‌شود، باعث باطل شدن روزه می‌گردد؟

🔅 جواب: اگر آب دهان که با آن قرص آغشته شده، بیرون ریخته شود و چیزی از آن وارد حلق نشود، روزه باطل نمی‌شود.

🔹وظیفه شخص پس از بطلان روزه
❓سوال ۱۳: در مواردی که روزه باطل می‌شود، آیا نسبت به بقیه روز تکلیفی داریم یعنی می‌توانیم مبطلات دیگری انجام دهیم؟

🔅 جواب: در همه مواردی که شخص، مکلف به روزه است باید در ادامه روز، اِمساک کند و از مبطلات روزه پرهیز نماید.

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن