درختواره استفتائات

بازکردن همه | بستن همه

لیست استفتائات

اداره راه و مسکن شهرسازی در اجرای تعریض جاده مواصلاتی ناگزیر به عبور و به طبع تخریب ۵ قبر در محوطه قبرستان قدیمی روستایی است که از تاریخ دفن آنان حدود ۴۰ سال بیشتر می گذرد آیا نبش قبر و انتقال اجسادی که بیش از ۴۰ سال از دفن آنان می گذرد به قبرستان دیگر، مغایرتی با موازین شرع مقدس اسلام دارد یا خیر؟

باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: با توجه به گذشت زمان نزدیک ۴۰ سال از دفن اموات، نبش قبر و انتقال باقیمانده اجساد مانعی ندارد.

مشاهده کامل

حک کردن آیات قرآن که در اکثر موارد احتمال بی حرمتی به آن وجود دارد و حک تصویر بانوان بر روی سنگ مزار چه حکمی دارد؟

باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: روی قبر، آیات حکاکی نشود؛ زیرا در بسیاری از موارد موجب هتک است، ولی تصویر بانوان با رعایت حجاب حرام نیست گرچه بهتر است این کار انجام نشود.

مشاهده کامل

در قبرستانی که جایی برای دفن درآن باقی نمانده و برای توسعه آن اقدام شده ولی مراحل قانونی آن جهت واگذاری مثمر ثمر واقع نشده به دلیل ضرورت دفن اموات مسلمین استفاده مجدد از قبوری که ۴۰ سال از دفن آنها گذشته چه حکمی دارد؟

باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: اگر قبرها مالک خصوصی نداشته باشد و قبور خاص ـ مثل قبور علماء و صلحاء ـ نباشد بعد از سی سال، دفن در قبور آنها اشکال ندارد.

مشاهده کامل

در منطقه ما قبرستان مخروبه‏اى وجود دارد كه فعلاً در آن هيچ مرده‏اى دفن نمى‏شود و سندى و مدركى راجع به اين كه وقف يا ملك شخصى است يا مرتع باشد در دسترس نيست، ولى نظر اهالى قاطبه، که در آن زمین مسجد و یا اماکن عام المنفعه ساخته شود چون در وسط محله قرار دارد،آيا از نظر شرعى، مى‏توان در اين قبرستان قديمى متروكه، مسجد ساخت يا خير؟

باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: اگر مدركى و دليلى در دست نيست، كه قبرستان وقف يا متعلّق به شخص يا اشخاصى باشد و آثار قبرى هم باقى نمانده كه انجام اين كارها موجب هتك حرمت باشد، ساختن امثال مسجد و يا ساير اماكن عامّ المنفعه، با اذن حاكم شرع در

مشاهده کامل
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن