بسم الله الرحمن الرحیم تاریخ : ۱۳۹۹/۰۷/۱۲ حضور محترم مرجع عالی‌قدر جهان تشیع، آیت الله العظمی علوی گرگانی رسـانه و فضای مجازی در حال حاضر یکی از کلان ترین، نافذترین، تأثیرگذارترین و پر استیلا ترین موضوعات اجتماعی است و امـروزه بـه خاطـر قـدرت دگرگـون سـازی آن بـه بسـیاری از مقوله های جامعه جهت داده و مسائل جدیدی را در جامعه ایجاد کرده است که حل آن ها جز با بررسی دقیق مسائل و توجه به تمامی ابعاد آن ممکن نخواهد بود و روز به روز به کثرت آن افزوده شده و فراگیری بیشتری پیدا می‌کند. فضای مجازی اکنون به عنوان یکی از مهم‌ترین ارکان تعیین کننده قدرت، در تمامی ابعاد زندگی فردی و اجتماعی بشر ورود کرده است. با این وجود ما نیز نباید از این فرصتی که تهدید های بسیار زیادی در متن آن نهفته است غفلت کنیم و می‌بایست جلوی نفوذ و تهدید های بیشتر آن را بگیریم و مانع از دست رفتن دین و دیانت از مسلمانان و جامعه مسلمین شویم. ما خود را موظف دانسته که در این فضا ورود کنیم و جلوی به انحطاط کشیده شدن جامعه‌ی مؤمنین را بگیریم و این فضای ناسالم را به مأمنی توحید پایه تبدیل کنیم تا تهدید های سهمگینی که توسط کفار به وجود آمده را با کیاستی مؤمنانه، به فرصتی برای اشاعه‌ی تعالیم دینی و تفکر ناب و غنی اسلام تبدیل کنیم. در جهان علیه اسلام و تشیع هزینه های زیادی صرف تبلیغات در رسانه و فضای مجازی می‌شود. به عنوان نمونه فقط کشور آمریکا به تنهایی برای حکمرانی بر فضای مجازی، سالانه مبلغی معادل ۱۰ برابر بودجه نظامی ایران را صرف می‌کند و یا بن سلمان در عربستان سعودی در حال تأسیس شهری فناورانه به نام نئوم است که مبلغ ۵۰۰ میلیارد دلار را برای ساخت آن پیشبینی کرده است. إن‌شاءالله که با تسلط بر این فضا، جلوی اعمال شیطانی دشمنان اسلام را بگیریم و دیگر شاهد این نباشیم که به راحتی در رسانه های معاند به اصل توحید و مقام والای ائمه اطهار علیهم السلام توهین ‌شود و ما قوت مقابله با این ضدتبلیغات و تحریف ها را نداشته باشیم. یکی از مؤثر ترین روش هایی که برای مدیریت فضای مجازی و رسانه وجود دارد، همراه سازی مردم و ایجاد حس تعهد و مسئولیت برای مقابله با حیله دشمنان است. لذا ما در صدد هستیم همچنانی که مجالس اهل بیت علیهم السلام، مساجد، حسینیه ها، مدارس و بیمارستان ها با کمک های مردمی، خیرین و واقفین و ناذرین رشد زیادی داشته و به برکت آن، عَلم هدایت برافراشته مانده است، ما نیز تصمیم بر بهره گیری از این اتفاق مبارک را داریم تا خیرین رسانه ساز و ناذرین مجازی و واقفین سایبری جایگاه جدید خود را پیدا کنند و همچنان دست مایه ای برای تعالی همگانی جامعه اسلامی باشد. لذا از شما مرجع عالی‌قدر درخواست داریم تا به درخواست و سوالات فرزندان‌تان و جوانان حوزوی و دانشگاهی ایران اسلامی پاسخی دهید تا چراغ راهی برای مسیر آینده مان باشد: ۱. لطفا در مورد اهمیت و فایده‌ی اجرای چنین طرحی ما را توصیه بفرمایید. ۲. وقف و نذر رسانه و فضای مجازی را با چه شروطی جایز می‌دانید؟ ۳. آیا از وجوهات شرعی(مثل خمس و زکات) می‌توان جهت تولید محصولات رسانه‌ای و تبلیغ و انتشار دین استفاده کرد؟ ۴. آیا تاکیدی بر اجرای آن در راستای اهداف الهی دارید و تا چه حد آن را توصیه می‌کنید؟ ۵. با توجه به اشتیاق عموم مؤمنین برای مخارج مدارس و بیمارستان ها یا مجالس حضوری اهل بیت علیهم السلام، توصیه شما نسبت به استفاده از این کمک ها برای انتشار معارف در فضای مجازی چیست؟ بنیاد راهبری فضای مجازی جبرئیل

باسمه تعالی
پاسخ استفتاء شما :

۱_ با توجه به گسترش فضای ارتباطی جهانی و ایجاد زمینه های جدید تبلیغی و ارتباطی تبلیغ معارف دینی در فضای مجازی هم لازم و ضروری به نظر می رسد و امید است که جوانان متدین و با استعداد در این زمینه فعال باشند.

۲_ در صورتی که ایجاد کانالهای مجازی با رعایت شئون دینی و تبلیغ صحیح همراه باشد و با رعایت مسائل دینی هزینه های تبلیغی انجام گیرد و از انحرافات مصون باشد وقف و نذر هم اشکال ندارد.

۳_ با اجازه از مرجع تقلید و صلاحدید حاکم شرع اشکال ندارد.

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن