كسى مىداند پنج روز، روزه قضا دارد نمىداند عمداً روزه نگرفته يا مسافر بوده يا مريض بوده در اين صورت پنج روز روزه قضا مىگيرد كفّاره كدام را انجام دهد تا برئ الذمّه شود؟
باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: فقط قضا بر او واجب است.
باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: فقط قضا بر او واجب است.
باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: در فرض عدم توان انجام قضای روزه و پرداخت کفاره باید وصیت کند که ورثه از اموال او کفاره را بپردازند و روزه قضا بگیرند و اگر به مقدار کم توان گرفتن روزه و یا دادن کفاره را دارد به همان مقدار انجام وظیفه کند.
باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: اگر وقت براى قضا تنگ است قبل از ظهر هم نمىتواند افطار كند ولى در وسعت وقت براى قضا قبل از ظهر مىتواند روزه را افطار كند.
باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: با فرض مذكور فقط بايد روزه را قضا نمايد.
باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: فقط قضا دارد.
باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: بايد نماز و روزه را قضا كند.
باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: كفّاره ندارد و فقط بايد قضاى روزه را بعد از ماه رمضان بجا آورد مگر تا سال دیگر قضای روزه را به تأخیر بیندازد.
باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: در صورتى كه شرائط روزه گرفتن مثل استطاعت بدنى در او بوده و روزه نگرفته است، بايد روزه را قضا و كفّاره هم بدهد و امّا اگر قدرت بدنى نداشته و بسيار ضعيف بوده كه معمولاً روزه گرفتن برايش قابل تحمّل نبوده، فقط قضا دارد.
باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: در صورتى كه مقصّر نبوده و عمدى هم در تأخير نداشته، روزه او صحيح است و در صورت تقصير، فقط بايد روزه را قضا كند.