درختواره استفتائات

بازکردن همه | بستن همه

لیست استفتائات

نکته ای که در چینش خبر وجود دارد این است که مصاحبه کننده سؤالی را از شخصی می پرسد، ایشان هم جمله ای می گوید که عین واقعیت است، ولی هم خودش می داند هم دیگران که ایشان در این موقعیت که این جمله را می گوید، ظهور دیگری دارد و مخاطبین ظهور دیگری را برداشت می کنند، این چه حکمی دارد؟

باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: پخش عین خبر توسط مصاحبه کننده مانعی ندارد اما اگر بداند که قصد او امر دیگری بوده و موجب آبروریزی آن فرد یا ترویج مطالب خلاف واقع و منکر می شود، پخش خبر محل اشکال است. همچنین اگر سخن مصاحبه شونده موجب فتنه یا عوارض

مشاهده کامل

اینکه در مبحث استثنائات غیبت گفته شده است که اگر کسی مورد ظلم واقع شد و نتوانست حق خودش را استیفاء کند، می تواند ظلمِ ظالم را افشا کند، اگر وزن تظلم خواهی او بیش از خود ظلم صورت گرفته باشد، مثلاً اگر در محیط غیر رسانه مورد ظلم واقع شد اما افشاء ظلم از طریق رسانه همانند رادیو و تلویزیون باشد، آیا خود این تظلم، ظلم مضاعف نیست؟

باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: اگر موجب آشکار شدن اسرار فرد یا ظلم مخفی یک فرد برای افرادی شود که در مسیر ظلم نیستند و موجب آبروریزی شود، جایز نیست.

مشاهده کامل

آیا خبرنگار به شرط اذن گرفتن از فرد مصاحبه شونده مجاز به استفاده از تکنیک مصاحبه عمیق برای تهیه خبر و گزارش است؟ آیا با اجازه گرفتن، واقعاً مجاز است که در اعماق وجود کسی نفوذ کند؟

باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: اگر فرد اجازه دهنده بداند که خبرنگار به اعماق وجود فرد پی می برد و با این حال اجازه دهد، مانعی ندارد و الّا در صورت کشف آن حق پخش ندارد مگر ضرورت شرعی اقتضاء کند.

مشاهده کامل

اگر هدف از تجسس، کشف خوبی های پنهان شخصی باشد اما در این جستجو احتمال کشف عیب های فرد نیز وجود داشته باشد چه حکمی بر آن مترتب است؟

باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: کشف برخی عیوب بدون قصد تجسس عیوب حرمت ندارد اما پخش آن جایز نیست و کشف خوبیهای پنهان فرد بدون رضایت او یا ضرورت شرعی هم جایز نیست.

مشاهده کامل
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن