اموال ميّت را اگر حساب سال نداشته، آيا از كلّ تخميس مىكنند يا از ثلث؟
باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: كلّ اموال بايد تخميس شود.
باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: كلّ اموال بايد تخميس شود.
باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: اگر مال متعلّق به ميّت باشد، و ميّت نيز اهل خمس بوده باشد خمس به آن تعلّق نمىگيرد.
باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: حكم ارث ندارد بلكه متعلّق به كسى است كه دولت به او مىدهد و اگر سال بر او بگذرد و مصرف نشود، خمس به آن تعلّق مىگيرد.
باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: اگر به اصل ملک، خمس تعلّق گرفته و خمس آن پرداخت نشده، باید خمس ملک موروثی پرداخت شود و قیمت ترقّی آن هم خمس دارد.
باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: اگر بعد از فروش، صرف در مؤونه می گردد ما به التفاوت هم خمس ندارد ولی اگر صرف در سرمایه یا پس انداز شود، خمس دارد. همچنین اگر به اصل مال الارث خمس تعلق گرفته باشد باید خمس آن به قیمت روز پرداخت گردد.
باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: اموالی که معلوم است که خمس آن داده نشده، حتّی بالنّسبه به کسی که سال خمسی دارد، باید فوراً تخمیس شود و کسی که سال خمسی ندارد، باید تمام اموال او تخمیس گردد.
باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: خمس ندارد.
باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: در صورتی که همسر متوفّی اهل خمس بوده، این اموال خمس ندارد ولی اگر اهل خمس نبوده، باید فرزندان خمس آن را بدهند.
باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: اگر میّت اهل خمس دادن بوده استف خمس آن واجب نیست و الّا باید تخمیس گردد.
باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: در چنین صورتی هر مکلفی می تواند از حاکم شرع مهلت بگیرد و تقسیطاً بپردازد.