درختواره استفتائات

بازکردن همه | بستن همه

لیست استفتائات

گوش كردن صداى تك خوانى زن، جمع خوانى زن و گروهاى كر مختلط چه حكمى دارد و آيا تمامى نوارهايى كه وزارت ارشاد به آنها مجوّز تكثير مى‏دهد محكوم به حليّت است؟

باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: گوش دادن به تك خوانى زن حرام است ولى بقيّه موارد اگر مصداق غنا و مستلزم حرام نبوده و مفسده‏اى نداشته باشد، اشكال ندارد و مجوّز وزارت ارشاد دليل بر حليّت نيست.

مشاهده کامل

گاهى اوقات مدّاحان اشعار خود را با چه چه مى‏خوانند حكم آن چيست؟

باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: اگر صدق غنا كند و بطورى كه معمولاً در مجالس لهو و لعب عمل مى‏شود، خوانده شود حرام است و همچنين اگر همراه با چه چه باشد خالى از اشكال نيست و فرقى بين مضامين نمى‏كند ولى اگر يقين به غنا نباشد و مشكوك باشد

مشاهده کامل

طشت زدن، دايره زدن، همراه با كف زدن و شعر خواندن در عروسى در صورتى كه تحريك كننده و مفسده‏انگيز نباشد چه حكمى دارد؟

باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: بعید نیست در شب زفاف وعروسی امور مذکوره برای خانم¬ها اشکال نداشته باشد گر چه ترک آن توصیه می شود البته اگر همراه با آلات ساز و آواز و یا امور حرام دیگر باشد حرام است.

مشاهده کامل

نظر شما درباره معناى غنا و موسيقى و حكم آن چيست؟

باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: به نظر ما آنچه مبناى حرمت است غنا است كه بعضى از مصاديق موسيقى را شامل مى‏شود و لذا موسيقى غير مطرب حرام نيست و حتى مشكوك آن هم اشكال ندارد و به نظر ما غنا از مقوله لهو و آهنگ است نه از مقوله

مشاهده کامل

فرق رقص و غنا چيست؟

باسمه تعالی پاسخ استفتاء شما: رقص از مقوله حركت است ولى غنا از مقوله صوت است يعنى رقص حركات موزون بدنى را مى‏گويند ولى غنا، خواندن با ترجيع را مى‏گويند.

مشاهده کامل
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن